25/10/2019

Upgrade het broodmandje met deze 5 tips

Voorkom dat je gasten hangry (hungry en angry) aan tafel zitten...

... en dit laten blijken in hun bestelling en appreciatie. Met een knapperige selectie aan heerlijk brood hou je ze zoet tot aan het opdienen en geef je hen een weldadig en luxueus gevoel. Geef je broodmandje een upgrade met deze 5 tips en leid klanten met een spoor van kruimels naar je zaak.

Hou het vers

Maak een degelijke en goed verzorgde indruk door steeds vers brood te voorzien. Bij harde, oude korsten gaan klanten snel denken dat het er ook in de keuken nonchalant aan toegaat. PANESCO-broden bieden hier een erg handige oplossing: in slechts enkele minuten heb je ovenverse kleine broodjes en in 15 minuten een groot brood dat lekker warm geserveerd kan worden. Leg de sneetjes dicht tegen elkaar om uitdrogen te voorkomen en dek af met een doek om de warmte vast te houden. Vul het mandje tijdig bij met nieuw knapperig brood. 

Een artisanale aanpak

Door voor een artisanale presentatie te kiezen, verhoog je de huiselijke sfeer en gezelligheid van je restaurant. Dit kan op verschillende manieren; presenteer het brood ongesneden op een plank met een mes boven in het brood of ernaast zodat gasten zelf hun stukje kunnen afsnijden; bied het brood aan in kleine opengeplooide broodzakjes of verkreukel wat papier en leg het in de plaats van een servet in het mandje; tot slot kan je het familiale benadrukken door een brood slechts deels door te snijden zodat de klanten het nog zelf moeten afscheuren om met elkaar te delen.

Variatie is key 

Je hebt op je kaart meer dan één gerecht staan, geef er dan ook het gepaste stukje brood bij. De dikke en compacte structuur van zuurdesembrood is perfect om de wittewijn-saus bij de mosselen mee op te soppen, terwijl een broodje met noten en vruchten uitstekend bij wild of winterse voorgerechten past. Met een klein beetje moeite steek je zo een prachtig broodmandje in elkaar. Let daarbij op de presentatie: meergranenbrood naast een witte baguette, een zachte focaccia naast een puntige korst. Laat je kruimelcompositie stralen tegen een neutrale achtergrond zoals een linnen servet of eenvoudig plankje.

Een brood voor elke nood

Als restaurateur is het niet altijd makkelijk je aan te passen aan de steeds meer voorkomende voedselintoleranties. Brood en een glutenvrij dieet combineren is daarin waarschijnlijk de grootste challenge. Met de apart verpakte gluten- en lactosevrije broodjes kan je nu ook makkelijk de klanten met speciale noden bedienen. Deze broden moeten enkel ontdooid worden, zodat een contaminatie in de oven uitgesloten is. Wees er zeker van dat je gasten dit zullen appreciëren en doorvertellen aan hun glutenvrije vrienden!

Brood & Co

Stel je perfect samengestelde broodmandje in het juiste daglicht door te kiezen voor sterke smaaksmakers zoals olijventapenade, een paprikasalsa of aromatische olijfolie; of ga voor een klassieker met echte roomboter, al dan niet aangepast aan de smaak van de veeleisende klant. Imponeer jouw gast met de zilte smaak van zelfgemaakte algenboter. Voeg daarvoor zeesla, sjalot, citroensap en -zeste, en peper en zout toe bij de boter. Voor de totaalervaring kan je naast je brood en de smaakmakers wat verse kruiden leggen. De zuiderse geur van verse rozemarijn doet de magen zeker grommen.