Thaw & serve, voordelen die je kippenvel bezorgen

Naast het behouden van zijn nutritionele waarde, hebben frozen voedingswaren tal van andere voordelen.

Vooral in de drukke horecawereld komt de veelzijdigheid van Ready to bake- en Thaw & serve-producten - die enkel ontdooid moeten worden - echt goed van pas. Europa is wereldwijd de grootste producent en consument van diepgevroren bakkerijproducten. Tijd om die frozen benefits dus eens van dichtbij te bekijken.

All about that taste

Als absolute koploper in de voordelen, en als vermoedelijke prioriteit in je eigen horecazaak, is er de smaak van de producten. Doordat frozen bakery slechts enkele uren na het bakken al wordt ingevroren, blijft de smaak ten volle behouden. Je ontdooit enkel het aantal stukken dat je nodig hebt en kan zo op élk moment een smaakvol dessert garanderen, alsof het vers gebakken is.

Creativiteit troef

Doordat je zelf geen tijd meer verliest met de bereiding van je patisserie, heb je meer tijd om creatief uit de bol te gaan. De chocolat barlet laat zich volledig volgens jouw kunsten opsmukken tot een Instragramwaardig meesterwerkje. Spuit toefjes meringue bovenop de chocoladen bovenlaag en werk af met vers fruit en een chocoladekrul. Ook de classic cheesecake is zo’n mooi blanco canvas. Ga de zoete toer op met kruimels speculaas, of accentueer het zure met frambozen en andere rode bessen.

Rechttoe rechtaan

Thaw & serve-producten vragen geen enkele extra handeling. Gewoon ontdooien en klaar, ze moeten zelfs niet in de oven. Je haalt de hoeveelheid die jij wenst uit de diepvries, zet het ergens netjes aan de kant en laat het product in de koelkast of op kamertemperatuur ontdooien. Zero effort. Wist je dat je op die maniers zelfs een traditionele crostata al limone kan ‘bereiden’? Authentiek gebak met modern gebruiksgemak!

De wow-factor

Kiezen voor diepgevroren lekkernijen is ook kiezen voor creaties waar je zelf misschien de tijd of de skills niet voor hebt. Imponeer je klanten met een meerlagige taart zoals de Snow White’s forest fruit cake of de Blueberry red velvet. Twee experts in het verleiden met hun look én smaak. Bovendien staat frozen bakery door z’n hardheid meer garant voor het behouden van z’n vorm tijdens het transport. Nog zo’n voordeel!

Last minute aanpassingen

Heb je een erg drukke service gehad tijdens de lunch of ben je een vrije dag uit het oog verloren en moet je je nog snel snel schikken naar de extra drukte die dit met zich meebrengt? Doordat frozen goods zich erg makkelijk laten stapelen in de diepvries, kan je steeds een grote voorraad voorzien. Alle PANESCO-producten zijn in een paar uur ontdooid waardoor je tijdens de middag of gedurden de nacht een last minute oplossing voor de wisselende bezetting kan voorzien.

Geen wachtrij voor de oven

De meeste bakkerijproducten, vooral de broden, moeten afgebakken worden in de oven. Een zeer handige oplossing die je toelaat snel te handelen en enkel dat af te bakken wat je nodig hebt, en bijgevolg dus verspilling tegengaat. Maar wat als je oven ‘sold out’ is? Zachte broodvarianten zoals briochebrood, krentenbrood en sandwiches moeten enkel ontdooien en nemen geen plaats in de oven in. Zo kan je probleemloos een ruim en lekker gevarieerd assortiment aanbieden.